The Panama Hat

De Panamahoed

Onze handgemaakte Panamahoeden worden over de hele wereld gewaardeerd om hun fijne vakmanschap. Bij Laird zijn we trots op het creëren van hoeden met een tijdloze stijl die zowel mooi, traditioneel als duurzaam zijn.
Panamahoed of gewoon Panama is een traditionele hoed met rand van Ecuadoraanse oorsprong die is gemaakt van de gevlochten bladeren van de toquilla-stroplant (Carludovica Palmata). Om een ​​echte panama te zijn, moet de hoed met de hand geweven worden in Ecuador. Alleen al het weefproces kan tussen de 1 dag en 8 maanden duren, afhankelijk van de complexiteit van het weefsel.
De panamahoed werd een vaste waarde voor de Britse zomer en kwam thuis bij de Britse ingenieurs die het kanaal bouwden, wat ook een andere theorie is voor hun naam.
Hoe dan ook, de Panamahoed was het toppunt van verfijning. Ademend, met de hand geweven om de lucht door te laten om de drager koel te houden en in een gebleekt wit om de warmte van de drager weg te reflecteren, is de Panama de perfecte zomerhoed.
Bekijk ons ​​assortiment.
Terug naar blog